A C-vitamin fontossága

800 450 Blush Beauty
  • 0

Az egyik legfontosabb vitamin a C-vitamin, vagyis más néven L-aszkorbinsav. Azt szinte mindenki tudja, hogy a szervezetnek hatalmas szüksége van a pótlásra a betegségek megelőzése érdekében. Van azonban valami, ami már kevésbé ismert ezzel a sokoldalú összetevővel kapcsolatban.
Kevesen tudják, hogy a bőr is fokozottan igényli, különösen a változékony tavaszi időjárásban. Pedig számos problémára nyújt egyszerű, gyors és hatékony megoldást.

C-vitamin bőrre gyakorolt hatása
ANTIOXIDÁNS HATÁS
Amikor az oxigén kölcsönhatásba lép bizonyos molekulákkal, szabad gyökök alakulnak ki. A szabad gyökök igen reaktív és instabil molekulák, amik a sejtmembránokkal vagy a DNS-sel is reakcióba léphetnek és programozott sejthalált vagy a sejtek rendellenes működését idézhetik elő. Ez a sejtkárosodás szerepet játszik a rá és más betegségek kialakuláságban. A C-vitamin azonban úgy működik, mint egy antioxidáns, egy olyan anyag, ami megakadályozza a szabad gyökök okozta sejtkárosodást. Ez az antioxidáns hatás védi a bőrt a káros UVB sugaraktól, illetve a környezeti mérgektől.

SEBGYÓGYULÁS
A C-vitamin a szervezetben képes a sérült bőrszövet hegesedését elősegíteni, így hozzájárul ahhoz, hogy a sebek megfelelően gyógyuljanak. A sebek lassabban gyógyulnak a C-vitamin hiány következtében.

KOLLAGÉN TERMELÉS
A C-vitamin segíti a szervezet kollagén termelését. A kollagén egy olyan fehérje, ami a csontok, az inak és az ínszalagok szerkezetének megőrzésében játszik fontos szerepet. A test szöveteinek egészségének megőrzésében nagyon fontos szerepe van. A C-vitamin így közvetetten hozzájárul a bőr puhaságának, simaságának és fiatalságának hosszú időn át történő megőrzéséhez.

E-VITAMIN REGENERÁCIÓ
Az E-vitamin is antioxidánsként működik a szervezetben és a C-vitamin e vitamin regenerálásában is fontos szerepet játszik. Fokozza az E-vitamin felszívódását, ami fontos szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében.

PIGMENTFOLT ELLENI HATÁS
A pigmentfoltok halványítása trükkös és bonyolult dolog, és amilyen lassan alakul ki a bőrödben, annyi türelemre is van szükség a látható eredményekhez (persze nem szó szerint, hiszen a pigmentfolt akár több évtizedig is készülődhet a bőrödben, míg egy jó rutinnal olyan 12-16 hét alatt már látnod kell egy-két árnyalatnyi világosodást, amennyiben a pigmentfoltod halványítható).

Ahhoz, hogy hatásosan léphess fel a pigmentfoltok ellen, tudatos stratégiát kell bevetned, és ebben a C-vitamin is segít Neked. A C-vitamin ugyanis képes gátolni a pigmentek termelését szabályozó enzim, a Tyrosinase működését, vagyis ott hat, ahol a probléma gyökeredzik. Egy jó hámlasztó és/vagy retinol, bevetése mellett szép eredményeket lehet vele elérni (persze csakis megfelelő fényvédelem mellett).

RAGYOGÁSFOKOZÓ HATÁS
Anitoxidáns tulajdonságainak köszönhetően a C-vitamin támogatja az egészséges sejtműködést, és a főleg környezeti ártalmak, valamint UV károk miatt megfakult, élettelen bőrt segít ismét üdébbé és ragyogóbbá tenni. Vagyis, igazi jóbarátod abban, hogy a bőröd visszanyerje a természetes fényét és ragyogását. 🙂 Ez a hatása ráadásul már rövidtávon megmutatkozik!

Minderre segítségedre lehet az Imageskincare Vital C termékcsaládja.

Vital C hydrating ACE serum
Ez a 20%-os elegy (A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin) szuper öregedést késleltető és hidratáló szérum, mely ultra-táplálást nyújt a bőrödnek. Felteheted önmagában vagy bármely Image termékhez hozzákeverheted az erősebb hatás érdekében.

Vásárold meg ide kattintva az Image Skincare weboldalán vagy gyere és próbáld ki Vital C termékcsaládunkkal végzett Antioxidant, Anti-Aging Öregedésgátló kezelésünket. 

Hozzászólás írása

Your email address will not be published.