Gépi Kezelések

Bőrmegújítás / fiatalítás új módszerrel (kollagén indukciós terápiával)

Az emberi bőr 75%-a kollagén. A kollagén az inak, kötőszövetek, ízületek, izmok, porcok, és más létfontosságú szerveink természetes összetevője. A kollagén természetes fehérje, amely a legfontosabb alkotórésze a támasztószövetnek és a kötőszövetnek. A kollagén az emberi testet összetartó rostos kötőszövet, amely erőt és rugalmasságot biztosít a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. Az emberi test kollagén termelése az életkor előrehaladásával egyre csökken. A bőr elveszti a fiatalságát, ragyogását, rugalmasságát.

Ár: 15.000 Ft-tól

Kleanthous Sonorezonancia – biorezonanciás ultrahang

Ez a kozmetikai eszköz különleges ultrahanggal és fényterápiával végzi a kezelést, mely mélyen hat és biorezonanciás hatással rendelkezik. Az ultrahang biorezonacia formájában történő alkalmazása a bőrön keresztül pozitívan befolyásolja a közérzetünket, a bőrt fiatalossá és feszessé teszi. Az 1 MHz-es frekvenciájú ultrahang képes arra, hogy elvégezze a bőr kötőszövetig történő salaktalanítását. Ezzel megnyitja az utat a sejtmegújulást támogató molekulák számára és az energia-háztartás serkentésével nagymértékben hozzájárul a bőr regenerációjához.

Dermolissage

A mikrodermabrázió jelenleg a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el. Nagyon kedvelt, hatékony és fájdalommentes beavatkozás.
A dermolissage abban különbözik a hagyományos gyémántfejes csiszológépektől, hogy hatóanyagot visz be a bőrbe, emiatt „vizes csiszolásnak” is nevezzük.

Ár: 14.500 Ft-tól

Bőrmegújítás / fiatalítás új módszerrel (kollagén indukciós terápiával)

1. Az emberi bőr 75%-a kollagén. A kollagén az inak, kötőszövetek, ízületek, izmok, porcok, és más létfontosságú szerveink természetes összetevője. A kollagén természetes fehérje, amely a legfontosabb alkotórésze a támasztószövetnek és a kötőszövetnek. A kollagén az emberi testet összetartó rostos kötőszövet, amely erőt és rugalmasságot biztosít a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. Az emberi test kollagén termelése az életkor előrehaladásával egyre csökken. A bőr elveszti a fiatalságát, ragyogását, rugalmasságát.

2. A kollagén indukciós terápia során egy különleges eszköz segítségével (mezopen vagy dermapen) kis sérüléseket ejtünk az emberi bőrön. Ezek a mikro-sérülések a sebgyógyító folyamatok beindításával sejtalkotók termelésére serkentik az emberi szervezetet. Fokozódik a kollagén termelés, vastagabbá válik a kötőszövet, a bőr tömörebb. rugalmasabb lesz, a pigment-foltok halványodnak, a heges területek kisimulnak.
A kollagén indukciós terápia tehát fokozza a bőr kollagén termelését, s az új kollagén magasabb vízmegkötő képessége révén az arc újra fiatalossá, üdévé válik.
A mezoterápia legújabb technikai fejlesztésével kisméretű, kb. 0,5-2 mm hosszúságú tűket mezopeneket (mikro tűket) használunk. A tűk egy töltőtoll-szerű kézi eszközön helyezkednek el. Az eszköz végén egy egy cm átmérőjű kör alakú kezelőfejen található a kb. 8-14 db mikrotű. Az apró tűszúrások nem okoznak komoly vérzést, azonban megfelelő mélységbe hatolva, e mechanikus inger által gyakorolnak hatást a kötőszövet kollagén termelésére. A szúrt csatornákon pedig könnyedén juthatnak be a különböző bőrfiatalító anyagok.

3. A kollagén indukciós terápiát leginkább az alábbi bőrhibák esetében javasoljuk:
• Szarkalábak, szemkörnyék laza tónustalan bőre;
• Homlok, orr-ajak barázda vonala;
• Száraz, tónusát vesztett, rugalmatlan bőr;
• Hegek, bőrhibák, tág pórusok, pigment foltok.

4. Nem kerülhet sor e terápiára a következő esetekben:
• terhesség és szoptatás ideje alatt;
• herpesz;
• aktív bőrfertőzés, akne, ekcéma, stb.;
• rosacea;
• anyajegy;
• kiemelkedő anyajegy, szemölcs;
• rosszindulatú bőrelváltozások;
• pikkelysömör;
• krónikus bőrbetegség;
• véralvadási problémák;
• gyenge gyógyulási hajlam, cukorbetegség;
• komoly aktinikus vagy szolár keratózis (tartós napfényhatásra kialakuló, érdes tapintatú, elmosódott szélű foltok a bőrön);;
• keloid képződésre való hajlam
• kezelést megelőző fél éven belüli gyümölcssavas hámlasztás;
• érzéstelenítő krémmel szembeni allergia (lidokain érzékenység);
• különböző gyógyszerek pl. roacutan, vérhígító, illetve véralvadásgátló szerek, továbbá aszpirin és aszpirin tartalmú gyógyszerek szedése;
• cukorbetegség.

5. Fontos tudnivalók, javaslatok
A bőrfiatalító terápia megkezdése előtt ajánlatos három hétig legalább napi 500-1000 mg C-vitamin fogyasztása. A C-vitamin nélkülözhetetlen szerepet játszik az elasztin és a kollagén termelésének folyamatában. A kollagén-képzés elő anyaga az ún. pro-kollagén kizárólag C-vitamin jelenlétében tud képződni.
Az élénk színű gyümölcsök erőteljes antioxidáns és lipokin tartalmuknál fogva megakadályozzák a kollagén elfajulását. A kollagén termelését fokozó gyógynövények, gyümölcsök, zöldségek, teák: aloé vera, galagonya, fekete áfonya, kelkáposzta, spenót, zöld tea.

6. A kezeléssel kapcsolatos gyakran ismétlődő kérdések (a hozzájuk kapcsolódó válaszokkal):
Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés, milyen gyakoriság javasolt?
Előkészületekkel együtt kb. 50-60 perc, a látványos eredményhez 2-4 hetente 4-10 kezelés szükséges.

Jár-e fájdalommal a kezelés? Ha igen, milyen mértékű?
A kezelés csak enyhe fájdalommal jár. Általában nincs szükség fájdalomcsillapításra. Alacsony fájdalomküszöbű, érzékenyebb páciens esetén érzéstelenítő krém használatát szoktuk javasolni és alkalmazni.

Van–e a kezelésnek mellékhatása, szövődménye?
Enyhe fájdalommal járhat, de nincs semmilyen káros mellékhatása.
A kezelést követően enyhe bőrpír és ödéma jelentkezhet.

Milyen eredményekre számíthatunk a kezelést követően?
A mezopen-kezelés első két alkalma után már meglepő javulásról számolnak be a páciensek. A kollagén termelés fokozódása a bőrtónust látványosan megváltoztatja. A bőrkép egyenletessé válik, rugalmassága fokozódik, a mély barázdák eltűnnek. A bőr hidratáltsága fokozódik, ezért látványosan üde és fiatalos bőrképre számíthatunk. Mivel a kollagén termelés folyamatos, ezért az eredmények az utolsó kezelést követően sem véglegesek. Az igazi eredmény 1-2 hónap elteltével látható. Szükség esetén 3 hónap elteltével a teljes kezeléssor megismételhető.

Mire kell figyelni a kezelés után?
A kezelést követően a bőrt 5-6 óráig nem érheti víz, az arc nem sminkelhető. A kezelést követő 72 órában óvni kell a bőrt (naptól, szoláriumtól). A kezelés során bőrpír jelentkezik, amely megmaradhat egy-két napig.

Kleanthous Sonorezonancia - biorezonanciás ultrahang

Az ultrahang az emberi fül számára nem hallható nagyfrekvenciás hanghullám. Bejutva a bőrbe, mechanikai rezgést hoz létre, amellyel a vérbőséget fokozza, így a sejtek oxigénellátottsága és anyagcseréje is jobb lesz. Növekszik a folyadékfelvevő képesség és a sejthártya permeabilitása (áteresztőképessége). Fokozódik az ATP-aktivitás (az ATP = adenozin-trifoszfát, amely az élő sejtek legnagyobb energiaforrása), és felgyorsulnak a diffúziós (anyagcsere) folyamatok. Ezeknek a folyamatoknak az együttes hatására a hatóanyagok könnyebben és nagyobb mennyiségben tudnak behatolni a bőr mélyebb rétegeibe.

Ez a kozmetikai eszköz különleges ultrahanggal és fényterápiával végzi a kezelést, mely mélyen hat és biorezonanciás hatással rendelkezik. Az ultrahang biorezonacia formájában történő alkalmazása a bőrön keresztül pozitívan befolyásolja a közérzetünket, a bőrt fiatalossá és feszessé teszi.
Az 1 MHz-es frekvenciájú ultrahang képes arra, hogy elvégezze a bőr kötőszövetig történő salaktalanítását. Ezzel megnyitja az utat a sejtmegújulást támogató molekulák számára és az energia-háztartás serkentésével nagymértékben hozzájárul a bőr regenerációjához.

A spektrumfény stimulálja az anyagcserét és a színeknek megfelelően nyugtat, élénkít, stimulál, feszesít, méregtelenít, vagy a bőrben levő faggyú szabályozására alkalmas.

Hogyan hat a pulzáló ultrahang?
• A szöveteket salaktalanítja;
• Elősegíti a vérbőséget;
• Felgyorsítja a diffúziós folyamatokat;
• Aktiválja:
• A nyirokkeringést,
• A fibroblasztokat,
• a kollagénrostokat;
• Fokozza az anyagcsere folyamatokat;
• Stimulálja a szövetrétegeket.

Az ultrahang és a felhasznált hatóanyagok együttesen elősegítik a bőr regenerációját és hosszú távú hatást fejtenek ki a ráncok és más, korral járó bőrelváltozások ellen.
A kezelések eredménye: nő a szövetek vízfelvevő képessége, megújulás következik be a hámban és a kötőszövetben is javul az anyagcsere. A hajszálértágulatok enyhülnek, a bőr kisimul, a ráncok csökkennek.

A MATRIX-THERAPY-SONOREZONANCIA az öregedő, érzékeny, ödémás, heges, salakanyagokkal teli, és aknés bőr kezelésére alkalmas.

Kontraindikáció

Ultrahangot nem szabad alkalmazni a következő esetekben:
• rosszindulatú daganatos betegség vagy ennek gyanúja;
• szívritmus szabályozó (pacemaker).

Az alábbi testtájakon nem szabad alkalmazni:
• szem (szemgolyó),
• ivarmirigyek,
• szív,
• agy,
• gerincvelő,
• az altest (terhesség esetén).

Dermolissage

A mikrodermabrázió jelenleg a leghatékonyabb bőrcsiszolás, melynek során a bőr legfelső, elhalt hámrétegét távolítjuk el. Nagyon kedvelt, hatékony és fájdalommentes beavatkozás.

A dermolissage abban különbözik a hagyományos gyémántfejes csiszológépektől, hogy hatóanyagot visz be a bőrbe, emiatt „vizes csiszolásnak” is nevezzük. Így rengeteg problémára végleges megoldást kínál. A hámlasztás folyamán nemcsak a bőr lecsiszolására kerül sor, és nemcsak a faggyúmirigyek és verejtékmirigyek tartalmának eltávolítására, hanem a bőr intenzív nyirokmasszázsát is elvégezzük, mellyel komoly méregtelenítési folyamatot indítunk el.
28 naponta a hámréteg folyamatos leválása és újraképződése ismétlődik, életmódtól és bőrtípustól függően. A legfelső réteg annyira meg tud vastagodni, hogy száraz, dehidratált, sprőd, élettelen érzést kelthet. Mely látványra, fakó, ráncos és cserzett bőrt eredményez. Ezen a vastag rétegen keresztül a legjobb krémek és pakolások sem jutnak át, így alig vagy egyáltalán nem tudják kifejteni jótékony hatásukat.
Kezelés alatt a megvastagodott és szükségtelenné vált hámréteget gyorsan, hatékonyan és fájdalom nélkül csiszolja le a dermolissage-gép, mindeközben nedvességgel tölti fel. Ezzel a bőr felszíne ránctalanabb, puhább, bársonyosabb lesz. A további kezelésekhez, otthoni ápoláshoz előkészíti a bőr felszínét, hogy azok a mélyebb rétegekbe is szabadon felszívódjanak. Így fokozza a bőr egészséges és fiatal sejtjeinek képződését, segíti a kollagén termelését. Kezelés után a bőrnek különösen sok nedvességre és ápolásra van szüksége. Fontos, hogy a javasolt bőrápoló termékcsaládot a kezeléseket követően rendszeresen használja otthon is, mivel így garantálható bőrminőségének tartós javulása!

A bőr állapotától és típusától függően a kezelést 1-2 hetente ajánlott alkalmazni!
A kezeléssorozat alatt nem tanácsos napozni és szoláriumozni!
Fényvédő krém használata szükséges!

Ajánljuk használni továbbá az Image Prevention termékcsaládját a kezeléshez kapcsolódóan!